Slik tar du vare på tørr hud i hverdagen!

Riktig hudpleie kombinerer daglig bruk av klinisk utprøvde produkter med ingredienser som bidrar til riktig barrierefunksjon, med å unngå å utsette huden for faktorer som har negativ påvirkning på hudhelsen. Dersom huden din har tendens til å tørk ut og utvikle områder med tørrhet, kan du tenke på vaner og omstendigheter som kan ha innvirkning på huden.

Begynn med å få på plass gode vaner

Ved å utvikle gunstige vaner kan du bidra til at huden holder seg sunn og tilstrekkelig fuktet. Om du er bekymret for huden din og den har tendens til å utvikle tørrhet, begynn med endringer på følgende områder:

Ikon for kosthold

Kosthold

Spis et variert kosthold og inkludere matvarer som er rike på umettede fettsyrer1.

Ikon for soleksponering

Soleksponering

UV-stråler kan skade hudens barriere eller DNA og tørke ut. Husk derfor å unngå solen i de timene sommersola er på sitt sterkeste og bruk alltid høy solfaktor når du er utendørs2.

Kosmetikk-ikon

Kosmetikk

Særlig såper, sjampoer og vaskemidler som fjerner olje kan tørke ut huden.

Røyke-ikon

Røyking

Ut over skadelig påvirkning fra røyking fremskynder det aldringsprosessen, noe som påvirker hudhelsen.

Bruk produkter som virker i dybden på huden

Produkter som trenger inn i huden virker best for å fukte på riktig måte. De virker ikke bare på det øverste laget. Dette gjelder Bepanthen® Derma-produkter som inneholder dexpantenol. De virker inn i huden for å takle den opprinnelige årsaken til tørrhet og gjenoppretter hudens fornyelsesprosess innenfra og ut.

Vær oppmerksom på ingrediensene i produkter du bruker mot tørr hud

Bepanthen® Derma-produkter er perfekte for daglig hudpleie. Det spesielle Dexpanthenol Repair Complex inneholder nemlig:

En moden kvinne og en ung jente som er glade etter å ha brukt Bepanthen Derma-produkter
  • Dexpanthenol som virker i huden for å gjenopprette forstyrrelser i hudcellenes fornyelsesprosess
  • Vitamin B3 for å lindre tørr hud
  • Naturlige lipider, inkludert sheasmør og arganolje, for å erstatte tapte lipider i huden
  • Glyserin for å umiddelbar og langvarig fuktighet

Sats på de mest gunstige hudpleierutinene

Om du vurderer å innføre hudpleierutiner for hele dagen og slik styrke hudens helse, er Bepanthen® Derma-produkter, som utformet for daglig fuktighetspleie og rengjøring av hele kroppen, akkurat det du trenger.

Benytter du deg av elementene vi har nevnt ovenfor, kan du raskt oppnå virkning og styrke hudhelsen. Slik blir huden grundig fuktet og lindrer tørrhet.

REFERANSER

1Szyszkowska B, Lepecka-Klusek C, Kozłowicz K, Jazienicka I, Krasowska D. The influence of selected ingredients of dietary supplements on skin condition. Postepy Dermatol Alergol. 2014;31(3):174-181. doi:10.5114/pdia.2014.40919

2K.A. Engebretsen, The effect of environmental humidity and temperature on skin barrier function and dermatitis, DOI: 10.1111/jdv.13301